Porcheta (porchetta) este un fel de mâncare pe bază de carne de porc gătită, UMPLUTĂ CU IERBURI AROMATE, TIPIC MUNICIPIULUI ARICCIA, DIN PROVINCIA ROMA



Porcheta este o "ruladă de porc" foarte aromată, extrem de iubită în Italia.
Rețeta este cunoscută de pe vremea romanilor și se spune că era una dintre mâncărurile preferate ale împăratului Nero.
Una dintre principalele caracteristici distinctive ale produsului este crusta crocantă. Pulpa sa savuroasă este de culoare albă până la roz și este îmbogățită prin folosirea cu pricepere a rozmarinului, piperului și usturoiului.
Carcasa dezosată și asezonată trebuie să apară cu picioarele din față și din spate și/sau cu capul. Greutatea sa totală este între 27 kg și 45 kg, în timp ce greutatea trunchiului (porțiunea din partea de porc) trebuie să fie între 7 kg și 13 kg.
Metoda de producție a porchetei presupune o serie de pași importanți. Pași esențiali pentru succesul unui produs excelent. Se începe cu alegerea cărnurilor, pentru a se trece la prelucrarea propriu-zisă în cadrul laboratorului de producție. În timpul procesului de fabricație este importantă „dezosarea”, a cărei tehnică s-a rafinat de-a lungul unei generații, care are loc de la interiorul carcasei animalului, până la condimentarea, care de preferință trebuie făcută cu mirodenii proaspete și nu cu arome uscate.
În final, procesul de gătire al porchettei care are loc cu verificări periodice în timpul procesului propriu-zis, pentru a testa nivelul de gătire al cărnii, cu sonde și prin operațiuni de greutate. De remarcat faptul că gătitul are loc în cuptoare mari structurate cu rezervoare de reținere, pentru a colecta grăsimea care se topește în timpul procesului de gătire.












Porcheta

Porcheta la domiciliu cu servirea noastra

Porcheta la domiciliu cu servirea noastra













